top of page

ti 15. lokak.

|

Rovaniemi

Taidenäyttely Eläimistä ja ihmisistä – maalauksia 2023-2024

Jyrki Tammen maalauksia

Taidenäyttely Eläimistä ja ihmisistä – maalauksia 2023-2024
Taidenäyttely Eläimistä ja ihmisistä – maalauksia 2023-2024

Paikka & aika

15. lokak. 2024 klo 12.00 – 10. marrask. 2024 klo 16.00

Rovaniemi, Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi, Suomi

Tietoa tapahtumasta

Näyttelyn teokset ovat viime vuosina valmistuneita öljy/akryylimaalauksiani. Maalaukset yhdistelevät abstraktia ja äärimmäistä esittävyyttä. Työskentelyni alkaa yleensä ilman luonnosta tai suunnitelmaa, ja teos lähtee liikkeelle akryylikaatotekniikalla toteutetulla abstraktilla tekstuurilla. Sattumalla on suuri merkitys teoksen alkuvaiheessa, ja työn lopullinen muoto kehittyy työskentelyn edetessä. Akryylin kaatamisen jälkeen työ jatkuu siveltimellä ja palettiveitsellä sekä luonnoksilla valmiin teoksen aihemaailmasta.

Maalaan paljon eläin- sekä ihmisaiheita, ja eläimet ovat olleet voitolla viimeaikaisissa töissäni. Eläinaiheet taiteessa symboloivat monille rauhaa, harmoniaa, ystävyyttä. Teemoja, joita taiteen ystävät usein kaipaavat taantuman, huonojen uutisten tai keskustelukulttuurin kärjistymisen aikoina. Omasta taiteilijan näkökulmastani eläinaiheiden suosiminen peilaa käsitystäni luonnon ylivertaisuudesta rakennettuun ympäristöön tai ympäristöhaittoja tuottavaan infrastruktuuriin verrattuna. Luonto, ihminen ja eläimet voivat nykytaiteessa myös symboloida ihmisluonnon ja luonnon yhteyttä yleisesti, kommentoida maapallon tilaa luontokadon ja massasukupuuton aikana, sekä ilmentää ihmisen hyvinvoinnin riippuvuutta luonnon hyvinvoinnista.

Teokseni kehittyvät abstraktista esittävään usein yllättävillä tavoilla, suunnitelmat elävät ja maalausten aihemaailmat muuttuvat työskentelyn edetessä. Maapallon tilaa miettiessä työt rönsyilevät ajoittain luontoaiheista filosofiaan, mystiikkaan tai Science Fiction-henkisiin vaihtoehtoisiin tulevaisuudenkuvitelmiin. Mukaan saattaa eksyä myös kritiikkiä kulutukseen ja kasvuun perustuvaa talousjärjestelmää kohtaan. Useissa teoksissa maalausten hahmoihin ja niiden väliseen vuorovaikutukseen kehittyy moniselitteistä symboliikkaa, jonka ei ole tarkoitus avautua itsestäänselvyyksiin, vaan kutsua pohdintoihin.

Jyrki Tammi (s.1978) on Kuusamossa työskentelevä kuvataiteilija. Tammi on valmistunut Taiteen maisteriksi Lapin Yliopistosta 2019. Ennen maisterintutkintoaan hän on opiskellut taidetta ja kulttuurialaa monipuolisesti. Perinteisen kuvantekemisenohella taiteilija on perehtynyt esimerkiksi graafiseen suunnitteluun, valokuvaukseen ja soveltavaan kuvataiteeseen. Tammi on järjestänyt ensimmäisen gallerianäyttelynsä Helsingissä vuonna 2016.

Taiteilija yhdistelee usein töissään pouring- eli akryylikaatotekniikkaa ja esittävää maalausta. Sattuma ja hallinta vuorottelevat teoksissa, joihin erilaisten kuva-aiheiden rinnastaminen tuo omaehtoista ja raikasta symboliikkaa. Jyrki Tammen töitä on ollut esillä yksityisnäyttelyissä eri puolilla Suomea, sekä myös ryhmänäyttelyissä ulkomailla.

Avoinna ti-pe klo 12-17 ja la-su 12-16. Ei pääsymaksua. Tervetuloa myös avajaisiin maanantaina 14.10 klo 18!

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page