top of page
Kuvataideyhdistys Maahiset ry:
Erilaiset Huoneet

1.6 - 7.6 ma-pe 11-18 la-su 11-16

Taidenäyttely Erilaiset Huoneet - Kuvataideyhdistys Maahiset

Maahisten Erilaiset huoneet -taidenäyttely Villa Vinkkelissä

 

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry järjesti Studio&Galleria Villa Vinkkelissä Erilaiset huoneet -nimisen taidenäyttelyn.

 

Mikä Maahiset?

 

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry on toiminut Rovaniemellä ja sen ympäristössä jo nelisenkymmentä vuotta. Yhdistys perustettiin vuonna 1978 innokkaiden taiteenharrastajien toimesta, ja sille valittiin nimeksi Maahiset, sillä se kuvasi osuvasti jäsenten nousemista maan alta. Nykyään Maahiset on aktiivinen toimija Rovaniemen alueen kuvataidekentässä, ja pitää aktiivisesti näyttelyitä ja kursseja sekä järjestää taidematkoja. Yhdistykseen kuuluu noin 70 jäsentä, joiden käyttämien taiteen tekniikoiden repertuaari on hyvin laaja. Mukana on muun muassa öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalareita, valokuvaajia, grafiikan, keramiikan, veistotaiteen ja ruiskumaalauksen harrastajia, videotaiteilijoita ja monia muitakin niin perinteisten kuin uusien ja soveltavien tekniikoiden taitajia. Maahisten jäsenillä on ammatillista taustaa myös muulta kuin taiteen alalta, mikä näkyy luovina ja innovatiivisina taiteen tekemisen tapoina ja tuo myös uusia virikkeitä yhdistyksen toimintaan.

 

Erilaiset huoneet

 

Maahisten Erilaiset huoneet -näyttelyssä hyödynnetään Villa Vinkkelin erilaisia huonetiloja ja tasoja. Näyttely on koostettu siten, että eri huoneissa pääsee tutustumaan Maahisten taiteilijoiden monipuoliseen osaamiseen. Huoneet ovat omia pieniä ja kiehtovia maailmoitaan, mutta myös vuorovaikutteisesti yhteydessä ympäröivään tilaan ja todellisuuteen.

 

Maahisten teema toimintavuodelle 2020 on kierrätys. Villa Vinkkelissä nähdäänkin arktisesta ympäristöstä innoituksensa saaneita kestävällä ja vastuullisella tavalla tehtyjä teoksia, jotka ponnistavat vanhasta uutta luoden. Näyttelyssä on esillä eri tekniikoilla toteutettuja teoksia, joissa on muun muassa käytetty erilaisia ekologisia materiaaleja.

Näyttely avoinna 1.6 - 7.6 2020 ma-pe 11-18 la-su 11-16, ei pääsymaksua

Huomaathan että pidensimme aukioloaikoja, tämä siksi että voimme taata väljyyden.

Susanna Mommon teos Kaupungin sydämessä näkyy Broadroad-yhtyeen musiikkivideolla, jonka voit katsoa klikkaamalla tästä.

bottom of page