Villa Vinkkeli

Taidegalleria

Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi

email: kuva(at)kaisasiren.fi

puh: +358-40-7769706

© 2019 Kaisa Sirén

Kuvataideyhdistys Maahiset ry:
Erilaiset Huoneet

16.3 22.3.2020

ma pe klo 13-18 la su 12-16

Maahisten Erilaiset huoneet -taidenäyttely Villa Vinkkelissä 16.–22.3.2020

 

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry järjestää Studio&Galleria Villa Vinkkelissä Erilaiset huoneet -nimisen taidenäyttelyn. Näyttely liittyy samaan aikaan järjestettävän Arctic Design Week -muotoiluviikon Arktista Vimmaa -kulttuuriohjelmaan.

 

Mikä Maahiset?

 

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry on toiminut Rovaniemellä ja sen ympäristössä jo nelisenkymmentä vuotta. Yhdistys perustettiin vuonna 1978 innokkaiden taiteenharrastajien toimesta, ja sille valittiin nimeksi Maahiset, sillä se kuvasi osuvasti jäsenten nousemista maan alta. Nykyään Maahiset on aktiivinen toimija Rovaniemen alueen kuvataidekentässä, ja pitää aktiivisesti näyttelyitä ja kursseja sekä järjestää taidematkoja. Yhdistykseen kuuluu noin 70 jäsentä, joiden käyttämien taiteen tekniikoiden repertuaari on hyvin laaja. Mukana on muun muassa öljy-, akryyli-, akvarelli- ja pastellimaalareita, valokuvaajia, grafiikan, keramiikan, veistotaiteen ja ruiskumaalauksen harrastajia, videotaiteilijoita ja monia muitakin niin perinteisten kuin uusien ja soveltavien tekniikoiden taitajia. Maahisten jäsenillä on ammatillista taustaa myös muulta kuin taiteen alalta, mikä näkyy luovina ja innovatiivisina taiteen tekemisen tapoina ja tuo myös uusia virikkeitä yhdistyksen toimintaan.

 

Erilaiset huoneet

 

Maahisten Erilaiset huoneet -näyttelyssä hyödynnetään Villa Vinkkelin erilaisia huonetiloja ja tasoja. Näyttely on koostettu siten, että eri huoneissa pääsee tutustumaan Maahisten taiteilijoiden monipuoliseen osaamiseen. Huoneet ovat omia pieniä ja kiehtovia maailmoitaan, mutta myös vuorovaikutteisesti yhteydessä ympäröivään tilaan ja todellisuuteen.

 

Arctic Design Week -tapahtuman teemana on tänä vuonna ReCreate, kun taas Maahisten oma teema toimintavuodelle 2020 on kierrätys. Villa Vinkkelissä nähdäänkin arktisesta ympäristöstä innoituksensa saaneita kestävällä ja vastuullisella tavalla tehtyjä teoksia, jotka ponnistavat vanhasta uutta luoden. Näyttelyssä on esillä eri tekniikoilla toteutettuja teoksia, joissa on muun muassa käytetty erilaisia ekologisia materiaaleja, kuten puuta ja savea, sekä kierrätysmateriaaleja, kuten vanhoja LP-levyjä ja munakennoja.

Taidenäyttely avoinna 16.3 22.3.2020, ma pe klo 13-18 la su 12-16. Vapaa pääsy

 

Avajaiset

Näyttelyn avajaiset järjestetään maanantaina 16.3. kello 18. Ohjelmassa on muun muassa Mari Riikosen huiluesitys ja Lea Poikelan runonlausuntaa. Paikalla on pientä tarjoilua. Tervetuloa!

Ilmoittauduthan tarjoilun vuoksi avajaisiin etukäteen osoitteeseen kuva@kaisasiren.fi 13.3 mennessä