Menneet näyttelyt

jäkäläpåå 3.jpg

Marja ja Lasse Tuominen: Susia ja Sattumia

4.10.2021 - 24.10.2021

Marja Tuominen on tehnyt susiaiheiset työnsä öljyväreillä, vesiväreillä ja kollaaseina. Lasse Tuomisen minimaalisesti editoidut valokuvat ovat enimmäkseen lähikuvia luonnosta, mutta mukana on myös maisemia.

​​

 

Katso lisätietoa täältä.

Rovaniemi-Viikko 2021

6.-12.9.2021

Villa Vinkkelissä oli tänäkin vuonna Rovaniemi-viikolla avoimet ovet, monia taiteilijoita työskentelemässä  ja taidemyyjäiset. Tapahtuman yhteydessä järjestettiin kaikkien osallistuvien taiteilijoiden ryhmänäyttely.

Rovaniemi-viikon taiteilijat;

Anniina Iivonen, Laura Haapamäki, Kati Kanto, Essi Korva, Tytti Muurinen,​Niina Oinas, Heidi Rannisto-Jolma, Eila Salmi, Minna Scheinin, Kaisa Sirén, Eila Puhakka ja Elsa Häkkinen

Katso lisätietoa täältä.

Konstrundan 2021

4.-5.9.2021

Konstrundan on tapahtuma jossa erilaiset taiteen ja käsityön ammattilaiset ympäri Suomen avaavat ovensa yleisölle. Villa Vinkkelissä oli 4. - 5.9 näyttely ja taiteilijoita työskentelemässä.

 

Konstrundan taiteilijat;

Kati Kanto, Essi Korva, Niina Oinas, Mari Riikonen, Minna Scheinin, ​

Kaisa Sirén ja Eila Puhakka.

Katso lisätietoa näyttelystä täältä.

 

valoajuliste.jpg

Kuvataideyhdistys Maahiset: Valoa

13.4. - 25.4.2021

Kaamoksen hiljalleen väistyessä uteliaat valonsäteet etsiytyvät kutittelemaan Maahisten poskia. Värit alkavat taas hehkua, ja luomisvimma käynnistyy jälleen. Maahisten Villa Vinkkeliin tuomassa näyttelyssä on esillä monilla eri tekniikoilla toteutettuja teoksia, joissa juhlistetaan kevään alkamista ja valon määrän lisääntymistä.

Näyttelyssä olevat taiteilijat: Aula Helena, Eino Haarala, Ulla Hoikka, Pertti Huhtala, Kati Kanto, Tommi Kangas, Tero Kivelä, Eija Lappalainen, Anne Nuutinen, Terttu Nissinen, Jouni Tuuliainen, Mari Riikonen, Arto Komulainen ja Helvi Kuoksa.

 

Katso lisätietoa näyttelystä täältä.

 

Taidenäyttely Satumaista - Siivet, Heidi Rannisto-Jolma
Heidi Rannisto-Jolma: Satumaista - Siivet

16.11.−5.12.2020

Villa. Sekatekniikka. Tekstiili. Esineet. Rakentelu. Kokeilu. Valokuva. Maalaus. Paperi.

Kaikkea tätä oli näyttelyssä ”Satumaista – Siivet”. Mistä on elämän voima ja ilo tullut? Mikä on auttanut vastoinkäymisiä kohdatessa? Luova työ, taidetyö, käsityö, kohtaaminen. Taide on elämää, elämä on taidetta. Jos johonkin genreen haluaisin tekemiseni sijoittaa, niin olkoon se ITE – itse tehty elämä.

Kertoa elämästä - rakkaudesta, perheestä, saduista ja tarinoista, juurista ja ystävistä - hauskalla tavalla, luovasti ja ilon kautta on tavoitteeni. Toki vakavia asioitakin on. Valoa ei ole ilman varjoa.

 

Katso lisätietoa näyttelystä täältä.

 

Valokuvanäyttely Rinnakkaiset - Tuulikki Korhonen ja Tarja Paldanius
Tuulikki Korhonen ja Tarja Paldanius:
Rinnakkaiset

29.9 - 18.10.2020

Rinnakkaiset-valokuvanäyttely koostuu pääasiassa luovista luontokuvista. Oululaiset valokuvaajat Tarja Paldanius ja Tuulikki Korhonen alkoivat tietoisesti kehittämään luovan kuvan ilmaisua, joka lähenee kuvataiteita. Tämä taitekohta oli vuonna 2015, jolloin he havahtuivat huomaamaan, kuinka monilla eri tavoilla luonnon voi nähdä, kokea ja ilmaista. Molemmilla on myös kuvataiteilijan tausta. Jo vuosien ajan he ovat kulkeneet rinnakkain, mutta kädenjälki on ollut omanlaisensa niin kuvataiteessa kuin valokuvauksessakin. Sielunmaisemat kuvastuvat kuvissa erilaisena, olivatpa kuvat ICM-kuvia tai monivalotuksia. Valokuvat haastavat katsojaa löytämään luonnon uudella tavalla. 

 

Katso lisätietoa näyttelystä täältä.

Valokuvanäyttely Alaston Totuus - Edward Weston, Brett Weston, Cole Weston, Kim Weston, Zach Weston
Alaston totuus - 4 sukupolvea Westoneita

18.11 - 14.12.2019

Valokuvaaja Edward Westonin ja hänen jälkeläistensä Brett, Cole, Kim ja Zach Westonin teosten yhteisnäyttely. Näyttelyn mahdollisti taidevalokuvien keräilijä Kirmo Wilén, jonka kokoelmasta teokset ovat.

 

 

Edward Weston (1886–1958) on parhaiten tunnettu huolella sommitelluista ja  suurella terävyysalueella otetuista luonnonmuoto-, maisema- ja alastonkuvistaan.  Yhtenä tunnetuimmista aiheista ovat olleet paprikat ja helmiveneet. 

Brett Westonin (1911–1993)  tunnetuimpiin kuviin kuuluu surrealistiseen tyyliin otetut mustavalkokuvat. Cole Weston (1919 – 2003) omisti elämänsä valokuvaukselle ja teatterille, mutta myös isänsä taiteen vedostamiselle. Cole oli urallaan yksi valokuvaushistorian uraauurtavista värivalokuvaajista.

Kim Weston (s. 1953) on tunnettu “Fine art nude”-kuvistaan. Hän jatkoi isänsä kanssa Edward Westonin kuvien vedostamista ja toimi setänsä Brettin assistenttina. Kim asuu ja työskentelee isoisänsä Wild Cat Canyon -talossa Kaliforniassa. Zach Weston (s. 1990) jatkaa isoisoisänsä valokuvaajaperinnettä. Hän  keskittynyt alastonkuvaukseen, maisemakuvaukseen ja abstraktien muotojen esittämiseen.

Katso lisätietoa näyttelystä täältä.

 

Taidenäyttely Erilaiset Huoneet - Kuvataideyhdistys Maahiset
Kuvataideyhdistys Maahiset ry:
Erilaiset Huoneet

1.6 - 7.6.2020

 

Kuvataideyhdistys Maahiset Ry on toiminut Rovaniemellä ja sen ympäristössä jo nelisenkymmentä vuotta. Maahiset on aktiivinen toimija Rovaniemen alueen kuvataidekentässä, ja pitää aktiivisesti näyttelyitä ja kursseja sekä järjestää taidematkoja. Yhdistykseen kuuluu noin 70 jäsentä, joiden käyttämien taiteen tekniikoiden repertuaari on hyvin laaja.

 

Erilaiset huoneet

Maahisten Erilaiset huoneet -näyttelyssä hyödynnettiin Villa Vinkkelin erilaisia huonetiloja ja tasoja. Näyttely koostettiin siten, että eri huoneissa pääsi tutustumaan Maahisten taiteilijoiden monipuoliseen osaamiseen.

 

Maahisten teema toimintavuodelle 2020 on kierrätys. Villa Vinkkelissä nähtiinkin arktisesta ympäristöstä innoituksensa saaneita kestävällä ja vastuullisella tavalla tehtyjä teoksia, jotka ponnistavat vanhasta uutta luoden.

Katso lisätietoa näyttelystä täältä.

Taidenäyttely Paco Dolce - Pikku Makeaa, Hilkka Liikkanen
Hilkka Liikkanen:
Paco Dolce - Pikkumakeaa

30.9.2019 - 19.10.2019

Hilkka Liikkasen maalausten malleina ovat pienet, kirpputoreilta kerätyt posliiniesineet.

Posliinikoristeet tulivat Ranskassa muotiin rokokoon aikakaudella Kiinan kaupan myötä 1700-luvulla. Tuolloin posliiniesineiden aiheina olivat usein paimenromantiikka sekä hovielämän vapaa-aika hienoine pukuineen ja soittimineen. Uusklassismin sekä realismin aikakaudella esineet menivät pääosin pois muodista, mutta palasivat jälleen 1800-luvun lopulla keski- ja pohjoiseurooppalaisten piironkien koristeiksi. Tänä päivänä koriste-esineiden viesti vieraannuttaa ja on aika kaukana reaalitodellisuudesta. Liikkasen oli ihan pakko maalaamalla yrittää selvittää, mistä tässä ilmiössä on kysymys.

Näyttelyn kaikki teokset ovat öljyvärimaalauksia. Tehosteina niihin on käytetty pitsiliinaa sekä epoxi-liimaa korostamaan romanttista ja hieman naiviakin tunnelmaa.

Katso lisätietoa näyttelystä tästä

 

 

 

Studio & Galleria Villa Vinkkeli muuttuu Rovaniemi-viikolla taiteilijoiden täyttämäksi ateljeeksi

Taidetta Kotikulmilla Villa Vinkkelissä

Rovaniemi‐viikon aikana 2.‐8.9. Studio&Galleria Villa Vinkkeli muuttui eloisaksi taiteilijoiden täyttämäksi ateljeeksi, jossa vieraat voivat tulla viihtymään ja seuraamaan taiteen tekemistä. Mukana oli 12 taiteilijaa, jotka kukin työskentelivät eri tekniikoilla. Galleriaan ja puutarhaan oli myös ripustettu kaikkien taiteilijoiden yhteisnäyttely Taidetta Kotikulmilla Rovaniemi-viikon ajaksi.

Lisää tietoa näyttelystä ja tapahtumasta täällä.

Kesäkeitto

Villa Vinkkeli täynnä taiteilijoita

Rovaniemi-viikon aikana 3.-9.9. valokuvastudio Villa Vinkkeli muuttui aktiiviseksi taiteilijoiden täyttämäksi galleriaksi.

Villa Vinkkelissä Rovaniemi-viikon aikana työskentelivät: 

Laura Haapamäki, Maritta Jänkälä, Ritva Heiskanen, Ritva Kuusisto, Asko Ilmari Heinonen, Ulla Hoikka, Eila Puhakka, Kikka Yli-Penttilä, Asko Luosujärvi, Terttu Nissinen ja Kaisa Sirén.

 

Pisteenä i:n päällä oli talossa työskentelevien taiteilijoiden yhteisnäyttely Kesäkeitto, joka oli ripustettu varta vasten Rovaniemi-viikolle. Paikalla olevien taiteilijoiden lisäksi nähtävillä oli abstrakteja maalauksia Maija Vanhatapiolta, veistoksia Risto Immoselta ja keramiikkaa Anu Pentikiltä.

Villa Vinkkelissä oli myös asetelmavalokuvauksen demonstraatio, studio valmiina kaverikuvien ottoa varten ja opastusta korvakorujen tekemiseen.

Kesäkeitto - Talo täynnä taiteilijoita
Uni - Usva - Uskallus

Villa Vinkkelin ensimmäinen näyttely oli Kaisa Sirénin Uni - Usva - Uskallus, Villa Vinkkelin valokuvastudion yksivuotisjuhlanäyttely. Näyttelyssä abstrakteja valokuvia arktisista mielenmaisemista. 

Lisää näyttelyssä olevia kuvia löytyy täältä

Valokuvanäyttely Uni - Usva - Uskallus, Kaisa Sirén