Menneet tapahtumat

Kati Kanto ja Maie Kuusik:
Laulu- ja runoilta Oodi keväälle
5.6.2020
 

Ohjelmassa on muun muassa suomalaisia kansanlauluja, jotka kertovat kevään valosta ja toivosta. Runoissa ja lauluissa viivähdetään hetki suomalaisen luonnon kauneudessa, sen metsissä ja niityillä, tuntureiden rinteillä.

Runot ja laulu: Kati Kanto

Säestys: Maie Kuusik

 

​Kati Kanto asuu Rovaniemellä. Hän toimii tällä hetkellä äidinkielen, kirjallisuuden ja S2-opettajana Rovaniemen aikuislukiossa. Hän on opiskellut klassista laulua Lapin musiikkiopistossa sekä useilla eri kursseilla. Hän on pitänyt useita yksinlaulukonsertteja, joissa on lausunut myös omia runojaan.

Kati Kanto on julkaissut kaunokirjalliset teokset:

Ruusuja lumessa 2015. Runokirja. Omakustanne.

Ruusuja lumessa 2015. Äänikirja. Omakustanne.

Lumikettu 2015. Romaani. Omakustanne.

Maitokahvimaa 2015. Novelleja. Omakustanne.

Ginestrellehillamekko 2016. Runoja ja maalauksia. Omakustanne.

Maitotonkkapäinen mummo 2017. Runoja. Mediapinta.

Suomalais-italialainen rapsodia 2017. Romaani.

Maie Kuusik on Rovaniemen seurakunnan kanttori. Hän on valmistunut diplomipianistiksi Tallinnan musiikkiakatemiasta vuonna 1984. Maie on toiminut kanttorin työnsä lisäksi sekä laulajien että soittajien säestäjänä lukuisissa eri konserteissa ja tilaisuuksissa. 

Runokuvia Baikaljärveltä

Keskiviikko 3.6 ja Torstai 4.6 kello 18-19

Tule katsomaan kuvia Baikaljärven jäästä, jääluolista, uskomattomasta valosta ja talvisesta tunnelmasta. Järvi on maailman syvin sekä yksi maailman vanhimmista.  Kaisa Sirén näyttää kuvia järven huikeista jäämuodostelmista rannoilla sekä itse jään abstrakteista kuvioista. Kaisa on Baikaljärvellä, Siperiassa, kuvaamassa helmikuussa 2020.

Acrylic medium liquitex -peruskurssi

1.6.2020 ja 2.6.2020

 

Tule avaamaan luovuuden hanoja, tämä kurssi sopii myös vähemmän kokeneille maalareille.

Kurssilla käytetään Acrylic medium liquitex -lisäainetta, jolla ohennetaan akryyliväriä. Kurssilla kokeillaan erilaisia tekniikoita maalauksen tekoon ohenteen avulla, esimerkiksi sekoitetaan värejä astiassa ja kaadetaan ne kierrätettyihin taulupohjiin. Lisäksi kokeillaan, millaisia efektejä saadaan lisäämällä silikonia tai alkoholia, kuumentamalla väriä ym. Tarpeelliset pensselit ja muut työstövälineet on kurssipaikalla valmiina. Kurssin vetäjänä toimii Maahisten puheenjohtaja Pertti Huhtala.

Sanoja ja Valokuvia

22.2.2020

Inspiroidu taidekuvista - Sanoita omat runosi.

Villa Vinkkelissä runoiltiin ja nautittiin taiteesta 22.2.2020 Anne Lukkarilan ohjauksessa.

Orangit - Metsien miehet

28.1.2020

Valokuvaesitys Borneon sademetsän orangeista

Tule katsomaan kun Kaisa Sirén kertoo ja näyttää kuvia Borneon sademetsän orangeista. Metsänhakkuiden takia orankien elinolosuhteet ovat käymässä tukaliksi.

Kirjeitä Kamchatkan karhuilta

3.12.2019

Valokuvaesitys Kamchatkan niemimaan karhuista

Syksyn kuvaesityksenä on valokuvia Venäjältä Kamchatkan niemimaan karhuista. Kaisa Sirénin valokuvissa nähdään miten karhut kalastavat lohta jokisuistoissa. Herkissä ja vauhdikkaissa kuvissa tulevat esiin karhujen eri ilmeet ja mielialat. Mukana on kuvia niin poikasista kuin isoista uroksista. Suomessa kuvataan karhuja paljon piilokojuista joiden läheisyyteen karhuja ruokitaan, mutta nämä kuvat ovat karhujen luonnolliselta ruokapöydältä, ei mistään kojusta vaan ihan rannalta. Parhaimmillaan karhut kulkivat jopa 3 metrin etäisyydeltä valokuvaajasta. Paikka on ainutlaatuinen maailmassa ja sinne on erittäin vaikea saada kuvauslupia.

Elämää Pingviininä

23.5.2019

Valokuvaesitys Etelämantereen sinivalkoisesta maailmasta

 

Etelämantereen mittakaava on aivan uskomaton ja vaikea hahmottaa. Vastaan purjehtivat jäävuoret ovat kilometrien pituisia, mereen laskevat jäätiköt satoja metrejä paksuja ja pingviinikolonnissa asuu tuhansia yksilöitä. Vuosikausia meressä pyörineet jäävuoret omaavat huikeita kuviointeja ja muotoja. Niiden alla leopardihylkeen on hyvä piiloutua pingviinejä metsästäessä.

Ja kaikki tämä on vaarassa ilmastonmuutoksen takia. Jäljet ja seuraukset näkyvät jo nyt.

Sademetsän Siimeksessä

Kaisa Sirénin kuvia vuori- ja tasankomaagorilloista

Villa Vinkkelissä monta kertaa järjestetyssä "Gorillaillassa" pääsi valokuvaesityksen kautta tutustumaan Afrikan gorilloihin.

Kaksi eri maata; kaksi gorillalajia. Ensin Kongon tasavallassa Odzala Kokouan kansallispuistossa kuvaamassa läntisiä tasankomaagorilloja. Olimme syvällä viidakossa keskellä ei-mitään, alueella ei ollut mitään muuta kuin muutama kansallispuiston majoitusrakennus ja gorilloja.

 

Seuraavaksi Ruandan vuorigorillat Volcanoes-kansallispuistossa. Siellä asuu pienellä viljelyspeltojen saartamalla alueella kaikki maailman noin 1000 vuorigorillaa. 

Matkalla jossain päin pohjoisessa 

Kaisa Sirénin luontokuvia Huippuvuorilta

Rovaniemen taiteiden yössä lauantaina 8.9.2018 oli mahdollisuus lähteä todella pohjoisiin tunnelmiin Kaisa Sirénin valokuvien myötä. Matka vei meidät aivan Huippuvuorten pohjoisosiin 80:lle leveyspiirille, jonne Sirén teki kuvausmatkan heinäkuussa 2018. Pitkän laivaristeilyn aikana seilattiin n. 1000 km ja vastaan tuli monta pohjoisen luonnon ihmettä; valtavat lintukolonnat, ylilihavat mursut, parrakkaat hylkeet, uskomattomat turkoosit jäävuoret, mereen päättyvät jäätiköt ja arktisen jääkentän kuningas, jääkarhu. Mutta ennen kaikkea koko matkan ajan seurana oli luonnon rikkumaton rauha ja ihmeellinen pohjoinen valo. Ja koska kyseessä oli Taiteiden yö,
lähdettiin reissun lopussa kohti impressionistista Huippuvuorten luontoa.

Villa Vinkkeli

Taidegalleria

Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi

email: kuva(at)kaisasiren.fi

puh: +358-40-7769706

© 2019 Kaisa Sirén