Menneet tapahtumat

Luovaa kuvausta Ari-Matti Nikulan johdolla
29.-31.10.2021

Opi luovaa luontokuvausta ammattilaisen johdolla taiteellisessa ympäristössä ja samanheniksessä ryhmässä. Kurssilla painopiste on mm ICM-kuvaksessa  (tarkoituksellinen kameran liikuttelu)  ja vaseliinisuodin kuvauksessa. Mahdollisuus myös kokeilla Helios linssejä (Canon ja Nikon sovitteet lainattavissa). Ari-Matti Nikula on valokuvaksen koulutuksen saanut kuusamolainen luontokuvaaja ja yksi johtavia suomalaisia luovan kuvauksen taitajia.  Kokeileva ja luova näkemys luonnosta ovat hänelle sitä valokuvauksen rakkainta osa-aluetta.

ICM (1).jpg
Taiteen takana - Susia ja Sattumia
24.10.2021

Taideteos ei ole pelkkää tyhjyyttä, vaan se  kumpuaa aina kokemuksesta ja sisältää tarinoita. Ovatko ne tarinta  draamaa, saippuaoopperaa, komediaa vai kenties propagandaa. Susia ja Sattumia  – näyttelyn taiteilijat Marja ja Lasse Tuominen paljastavat omien teoksiensa tarinat yksityiskohtaisesti kun Päivi Lundvall tulee haastattelemaan heitä tilaisuudessa jossa pureudutaan Marjan maalaamien susien saloihin ja Lassen luontokuvin. 

omakuva_vanttauskoski_pieni.jpg

Päivi Lundvall. Kuvan on ottanut Marko Junttila

Runo- ja lauluilta Sinä ja elämän hymykuopat
1.10.2021

Laulajat Kati Kanto ja Tiina Qvist sukeltavat rakkaudesta ja elämästä kertovan laulumusiikin maailmoihin. Kati eläytyy elokuvasävellyksiin ja muihin klassisiin lauluihin. Tiina tunnelmoi kansainvälisiä jazzsävelmiä sekä kotimaisia pop-kappaleita. Illan aikana kuullaan myös molempien runoja. Pianosäestäjänä on Maie Kuusik.

kati_kanto_tiina_qvist.jpg
Meditaatio-viikonloppu
29.-30.5.2021

Tervetuloa kokemaan mieltä kirkastava matka Luonnollisen Hengityksen Meditaation maailmaan! Järjestimme 2-päiväisen kurssin Villa Vinkkelissä Riina Laitisen johdolla.

Luonnollisen hengityksen meditaatio on yksi vanhimmista meditaatiomenetelmistä, joka vie harjoittajan syvälle tietoisuuden lähteille. Se rauhoittaa, selkeyttää ja keventää mieltä, johdattaen meitä kohti läsnäoloa ja elämän alati muuttuvalle luonteelle antautumista. Fyysisen joogan tarkoitus on vapauttaa keho jännityksestä ja vastuksista – Meditaatio toimii samoin mielen tasolla.  

9F4A9326_pieni.jpg
Neulanreikäkamerakurssi
25.-27.5.2021

Kaksipäiväisellä pinhole/neulanreikäkamerakurssilla tutustuttiin lyhyesti valokuvauksen alkuaikoihin, välineisiin ja ensimmäisiin kuviin. Rakensimme itse jokaisen saatavilla olevista materiaaleista neulanreikäkameran, joka on toiminnoiltaan kuten valokuvauksen alkuaikojen camera obscura, lat. hämärä huone. Kameran ominaisuuksiin kuuluu mm. ääretön syvyysterävyys, joka tuo kuviin oman hienon ulottuvuuden. Kuvasimme valokuvapaperille ja kehitimme kuvat pinnakaismenetelmällä pienessä valkokuvapimiössä.

 

Kurssin järjesti kuvataideyhdistys Maahiset, ja ohjaajana oli Arto Komulainen.

192799040_164658115667613_50601953178778
Workshop: Liikettä luvassa, ilmassa ja kuvassa
21.-23.5.2021

Valokuvaaja Kaisa Sirén opetti luovaa valokuvausta Villa Vinkkelissä toukokuussa. Kurssilla opittiin ja  kokeiltiin muun muassa kameran säätöjä maalauksellista valokuvaa varten, liikautustekniikoiden erilaisia liikeratoja, häivyttämään ääriviivoja  ja jäljittelemään siveltimenvetoja ja kokoamaan kuvasarjoja.

Katso alta osallistujien valokuvia.

Teppo Kuusela

press to zoom

Teppo Kuusela

press to zoom

Eino Haarala

press to zoom

Teppo Kuusela

press to zoom
1/24
Akvarellikurssi
15.-16.5.2021

Kurssilla keskityttiin maisema-akvarellin maalaamiseen Tuomo Tiensuun johdolla. Kurssin järjesti Kuvataideyhdistys Maahiset.

huurteiset_koivut_pieni.jpg
Kuuma, kylmä Chile
11.5.2021

Pitkulainen Chile Tyynenmeren syleilyssä pitää sisällään niin jäätiköitä, huippukorkeita vuoria kuin kuumia tuliperäisiä alueita. Kaisa Sirén on käynyt kuvaamassa Chilessä useamman kerran, niin pohjoisen Atacaman autiomaan värit kuin etelässä Torres del Painen vuoret ja jäätiköt. Tule mukaan nojatuolimatkalle jossa puuma kohtaa guanacon ja vikunja kuumat lähteet.

Tämä kuvailta pidettiin internetin välityksellä 11.5.2021. Voit katsoa sen kotisohvaltasi jälkikäteen tästä.

chile.jpg
Mystinen Mongolia
13.4.2021

Mongoliasta tulee äkkiä mieleen, että maa on kaukana kaikesta, yhtä valtavaa aroa joka on täynnä vaeltelevia hevosia. Ja niin se juuri onkin. Mutta on Mongoliassa myös ihmisiä. Asukkaita on noin kolme miljoonaa joista melkein puolet asuu pääkaupungissa Ulan Batorissa. Kun maa on noin 5 kertaa Suomen kokoinen, ei asukastiheys aroilla ole suuren suuri. Kaisa Sirén kävi telttaretkellä aroilla ja jokivarsilla 9/2017, tule katsomaan miltä siellä näyttää!

Tämä kuvailta pidettiin internetin välityksellä 13.4.2021. Voit katsoa sen kotisohvaltasi jälkikäteen tästä.

_MGL6430.jpg
Hyvän Yön äänimaljarentoutus

Hyvän Yön äänimaljarentoutus on sinua varten luotu rauhoittumishetki ennen yöunia. Aloitamme yhteisellä hengitysharjoituksella, joka ohjaa päivän aktiivisuuden jälkeen kehomieltä päästämään irti tekemisestä.

 

 

Hengitysharjoituksen jälkeen tiibetiläisten äänimaljojen myötävärähtely ja ääniaallot ja lempeän tuulikellon sävelet johdattelevat sinut unen ja valveen rajamaille. Äänimaljarentoutus voi olla fyysinen kokemus tai henkinen matka. Rentoutusmenetelmä on täysin turvallinen.

 

Sie saat viettää rentoutuksen viltin alla makoillen ja kokemuksen mukavuutta lisää Villa Vinkkelin lattialämmitys. Paikanpäältä löytyy kaikki tarvittavat välineet, matot, viltit, bolsterit sekä pellavaiset silmätyynyt. Voit pukeutua rennosti ja nappaat vain vesipullon mukaasi.

 

Vietämme rentoutuksen jälkeen yhteisen teehetken.

Äänimaljarentoutus järjestettiin Villa Vinkkelissä useaan kertaan alkuvuodesta 2021.

IMG_20210121_032234.jpg
Elämäni tuulet - taideterapeuttinen viikonloppukurssi

5. - 6.2.2021

Kaipaatko arkeesi luovuuden lempeää tuulta, lisää värejä, mielen valoa? Kurssi tarjoaa monipuolista taidetyöskentelyä arjen värittämiseksi. Tule mukaan innostumaan ja innostamaan muita. Ryhmä luo turvallisen tilan omien tunteiden ja kokemusten tutkimiselle. Välineenä käytetään värejä, sanoja, paperia, liikettä ja musiikkia. Aikaisempaa taideosaamista tai harrastuneisuutta ei tarvita - ryhmään voi tulla omana itsenä avoimin mielin. Työskentelyssä käytetään ekspressiivisen taideterapian ja neurografiikan menetelmiä. Ohjaajana Katja Rakkolainen

Elämäni tuulet - Taideterapeuttinen viikonloppukurssi
Taidejooga

19.12.2020

Joulukuisessa taidejoogassa rauhoituttiin hetkeksi taiteen ja oman kehon äärelle keskellä joulukiireitä ja kaamosta. Taidejoogassa tehdään lempeä, taidevalokuvista inspiraatiota saava tunnin pituinen hathajoogaharjoitus. Hathassa ei keskitytä kaloreiden polttamiseen, vaan harjoitukseen kuuluu tietoisuus kehosta ja hengityksestä sekä mielenrauha.

​Taidegalleria tuo tilana joogaan omanlaisensa elementin. Taidetta katsellaan yleensä keskittyneesti ja antaen tilaa omille tunnelmille ja kokemuksille. Taiteen avulla voidaan kokea maailma syvemmin. Myös joogaan voi soveltaa samanlaista lähestymistapaa kuin taiteen katseluun. Paikan energia säteilee joogaajan kehoon ja harjoitukseen. Kauniit taulut ja huoneet ympärillä auttavat löytämään yhteyden omaan sisimpään.

 

Taidejoogan vetää Mari Riikonen, joka on saanut  joogaopettajakoulutuksensa vuonna 2017 Dharamsalassa, Pohjois-Intiassa (hatha, vinyasa), ja Balilla, Indonesiassa (flyhigh yoga). Mari tykkää kokeilla erilaisia joogamuotoja heittäytyen ennakkoluulottomasti ja luovasti mukaan.

Taidejooga - joogaa taidegalleria Villa Vinkkelissä
Sanoja ja Valokuvia

12.12.2020

 

Runoillan teemana oli Erilaiset inspiraation lähteet sekä haiku- ja tankarunous. Lösimme valokuvateoksien avulla sisäistä inspiraatiota joista runot kumpuavat. Runot voivat perustua vaikka uudissanoihin, äänimaisemaan, tai ulkopuolisen tarkkailijan havainnointeihin.

Runoilta Sanoja ja Valokuvia
Taiteen takana: Heidi Rannisto-Jolma

4.12.2020

Taiteen takana tilaisuudessa oli haastateltavana näyttelyn Satumaista – Siivet taiteilija Heidi Rannisto-Jolma.

Heidi Rannisto-Jolma on viime vuodet työtä kääntäjänä, freelance-kirjoittajana, oppaana, käsityöläisenä, vähän myös hyvinvointityötä... sekalaiset kuviot, joissa ehkä kuitenkin jonkinlainen punainen lanka. Hän kokee olevansa kielen, kulttuurin ja käsityön sekatyöläinen, jolla on taiteilijan identiteetti. Hän on syntynyt  Helsingin maalaiskunnassa, mutta muutti pohjoiseen 1999 ja asuu nykyään Pellossa.

 

Tuija Hautala-Hirvioja on toiminut Lapin yliopistossa taidehistorian professorina vuodesta 2004 alkaen. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt Pohjois-Barentsin alueen taiteeseen ja kulttuuriin sekä suomalaisen nykytaiteeseen erityisesti Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman yhteydessä. Hautala-Hirvioja tekeekin yhteistyötä Rovaniemen taidemuseon kanssa. Hän on kirjoittanut kymmenen julkaisua, parisen sataan artikkelia, kurtatoinnut lukuisia näyttelyitä ja toimittanut parikymmentä julkaisua.

Taiteen takana - Taidehistorian professori Tuija Hautala-Hirvioja ja taiteilija Heidi Rannisto-Jolma
Virtuaalinen valokuvaesitys Kirjeitä Kamchatkan karhuilta

21.11.2020

Virtuaalisena kuvaesityksenä oli valokuvia Venäjältä Kamchatkan niemimaan karhuista. Kaisa Sirénin valokuvissa nähdään miten karhut kalastavat lohta jokisuistoissa. Herkissä ja vauhdikkaissa kuvissa tulevat esiin karhujen eri ilmeet ja mielialat. Mukana on kuvia niin poikasista kuin  isoista uroksista. Suomessa kuvataan karhuja paljon piilokojuista joiden läheisyyteen karhuja ruokitaan, mutta nämä kuvat ovat karhujen luonnolliselta ruokapöydältä, ei mistään kojusta vaan ihan rannalta. Parhaimmillaan karhut kulkivat jopa 3 metrin etäisyydeltä valokuvaajasta. Paikka on ainutlaatuinen maailmassa ja sinne on erittäin vaikea saada kuvauslupia.

 

Kuvaillan järjesti Pohjois-Lapin Kameraseura osana Camera Borealis -tapahtumaa.

Karhuja Kamchatkalla, valokuva Kaisa Sirén
Sony kalustoesittely

31.10.2020

Tervetuloa Villa Vinkkeliin lauantaina 31.10. kuuntelemaan mielenkiintoisia esityksiä ja inspiroitumaan! Tapahtumassa ovat esiintyjinä Kaisa Sirén ja Jaakko Posti. Lisäksi paikan päällä Sonyn laitteistoa testattavaksi ja tilaisuuteen osallistujille erikoistarjouksia Digitarvikkeelta!

Maakotka, valokuva Kaisa Sirén

Kuva:Kaisa Sirén

Taiteen takana: Tarja Paldanius ja Tuulikki Korhonen

18.10.2020

 

Rinnakkaiset-valokuvanäyttelyn taiteilijat valokuvaajat Tuulikki Korhonen ja Tarja Paldanius ovat Taiteen takana-tilaisuudessa valokuvaaja Mervi Löfgren Auttin haastateltavana.

Taideteos ei ole pelkkää tyhjyyttä, vaan se kumpuaa aina kokemuksesta ja sisältää tarinoita. Ovatko ne tarinta draamaa, saippuaoopperaa, komediaa vai kenties propagandaa. Rinnakkaiset – näyttelyn taiteilijat Tarja paldanius ja Tuulikki Korhonen paljastavat omien teoksiensa tarinat yksityiskohtaisesti kun valokuvauksen ammattilainen, taiteen tohtori, Mervi Löfgren Autti haastattelee heitä Villa Vinkkelissä 18.10.2020 klo 14-16. Tuletko sinä paikalle kokemaan ahaa-elämyksiä ja kysymään omat kysymyksesi taiteilijoilta? Tilaisuuden kesto n 1,5 tuntia ja se on maksuton.

 

Taiteen takana - Valokuvaajat Mervi Löfgren Autti, Tarja Paldanius ja Tuulikki Korhonen
Kuvaesitys: Madagaskarin mainiot makit!

13.10.2020

Madagaskar Intian valtameressä on maailman neljänneksi suurin saari, pinta-alaltaan noin 1,5 kertaa Suomen kokoinen maa. Madagaskar irtaantui muista mantereista noin 88 miljoonaa vuotta sitten, mahdollistaen kasvien ja eläinten kehittymisen eristetyissä olosuhteissa. Näin Madagaskarin luonto on monimuotoisuuden kehto, jossa 90% eläimistöstä esiintyy vain Madagaskarilla. Tunnetuimpia edustajia ovat puoliapinat, joita on noin 100 eri lajia. Ne eivät ole aivan yhtä kehittyneitä kädellisiä kuin apinat, mutta sitäkin inhimillisempiä suurine kasvoineen ja pyöreine silmineen.

Lakkisifakoita puussa, valokuvaaja Kaisa Sirén
ICM taidevalokuva, Kaisa Sirén
Workshop: Liikettä luvassa, ilmassa ja kuvassa

9. - 11.10.2020

Valokuvaaja Kaisa Sirén opettaa luovaa valokuvausta Villa Vinkkelissä lokakuussa. Kurssilla opitaan ja kokeillaan muun muassa kameran säätöjä maalauksellista valokuvaa varten, liikautustekniikoiden erilaisia liikeratoja, häivyttämään ääriviivoja ja jäljittelemään siveltimenvetoja ja kokoamaan kuvasarjoja. 

Kulttuurisalonki
26.9.2020
 

Kulttuurisalonki toimii kulttuuria rakastavien ihmisten kohtaamispaikkana. Se on leppoisa viikonlopun iltapäivä eri kulttuuriaiheiden, pienen herkuttelun ja hyvän juoman äärellä. Jokainen salonkitapahtuma nostaa esille eri kulttuurin aloja taiteilijan ja asiantuntijan vuoropuheluna. Taiteilijan ja asiantuntijan alustuksen jälkeen sana on vapaa kaikille ja virittäydytään yhteiseen keskusteluun salongin aiheesta. Ennen tapahtumaa jaamme osallistujille tietoa ja linkkejä tulevasta aiheesta ennakkotutustumista varten. Salongin alkajaisiksi kaikki saavat tutustua Villa Vinkkelissä meneillään olevaan näyttelyyn. Keskustelun lomassa nautimme lämmintä välipalaa ja kylmää juomaa.

 

26.9.2020 lauantai klo 15-17 Vieraina olivat syksyllä dekkarin julkaiseva kirjailija Anne Lukkarila, lastenkirjan julkaiseva kirjailija Tittamari Marttinen ja Aviador Kustannuksen perustaja Vesa Tompuri. Villa Vinkkelin galleristi Kaisa Sirén haastatteli vieraita; puhuttiin kirjoittamisesta ammattina. Pitkäjännitteisyydestä, luomisen tuskasta sekä tietenkin kirjailijoiden syksyllä ilmestyvistä uutuuskirjoista. Lisäksi keskusteltiin miten omalle kirjalleen voi saada kustannussopimuksen. Vieraatkin ottivat osaa keskusteluun eikä yhtäkään kysymystä sivutettu.

Kustantaja Vesa Tompuri ja kirjailijat Tittamari Marttinen ja Anne Lukkarila
Kati Kanto ja Maie Kuusik:
Laulu- ja runoilta Oodi keväälle
5.6.2020
 

Ohjelmassa on muun muassa suomalaisia kansanlauluja, jotka kertovat kevään valosta ja toivosta. Runoissa ja lauluissa viivähdetään hetki suomalaisen luonnon kauneudessa, sen metsissä ja niityillä, tuntureiden rinteillä.

Runot ja laulu: Kati Kanto

Säestys: Maie Kuusik

 

​Kati Kanto asuu Rovaniemellä. Hän toimii tällä hetkellä äidinkielen, kirjallisuuden ja S2-opettajana Rovaniemen aikuislukiossa. Hän on opiskellut klassista laulua Lapin musiikkiopistossa sekä useilla eri kursseilla. Hän on pitänyt useita yksinlaulukonsertteja, joissa on lausunut myös omia runojaan.

Kati Kanto on julkaissut kaunokirjalliset teokset:

Ruusuja lumessa 2015. Runokirja. Omakustanne.

Ruusuja lumessa 2015. Äänikirja. Omakustanne.

Lumikettu 2015. Romaani. Omakustanne.

Maitokahvimaa 2015. Novelleja. Omakustanne.

Ginestrellehillamekko 2016. Runoja ja maalauksia. Omakustanne.

Maitotonkkapäinen mummo 2017. Runoja. Mediapinta.

Suomalais-italialainen rapsodia 2017. Romaani.

Maie Kuusik on Rovaniemen seurakunnan kanttori. Hän on valmistunut diplomipianistiksi Tallinnan musiikkiakatemiasta vuonna 1984. Maie on toiminut kanttorin työnsä lisäksi sekä laulajien että soittajien säestäjänä lukuisissa eri konserteissa ja tilaisuuksissa. 

Laulu- ja runoilta Oodi Keväälle
Runokuvia Baikaljärveltä

Keskiviikko 3.6 ja Torstai 4.6 kello 18-19

Tule katsomaan kuvia Baikaljärven jäästä, jääluolista, uskomattomasta valosta ja talvisesta tunnelmasta. Järvi on maailman syvin sekä yksi maailman vanhimmista.  Kaisa Sirén näyttää kuvia järven huikeista jäämuodostelmista rannoilla sekä itse jään abstrakteista kuvioista. Kaisa on Baikaljärvellä, Siperiassa, kuvaamassa helmikuussa 2020.

Valokuvaesitys Runokuvia Baikaljärveltä
Taidekurssi Acrylic Medium Liquitex

Acrylic medium liquitex -peruskurssi

1.6.2020 ja 2.6.2020

 

Tule avaamaan luovuuden hanoja, tämä kurssi sopii myös vähemmän kokeneille maalareille.

Kurssilla käytetään Acrylic medium liquitex -lisäainetta, jolla ohennetaan akryyliväriä. Kurssilla kokeillaan erilaisia tekniikoita maalauksen tekoon ohenteen avulla, esimerkiksi sekoitetaan värejä astiassa ja kaadetaan ne kierrätettyihin taulupohjiin. Lisäksi kokeillaan, millaisia efektejä saadaan lisäämällä silikonia tai alkoholia, kuumentamalla väriä ym. Tarpeelliset pensselit ja muut työstövälineet on kurssipaikalla valmiina. Kurssin vetäjänä toimii Maahisten puheenjohtaja Pertti Huhtala.

Sanoja ja Valokuvia

22.2.2020

Inspiroidu taidekuvista - Sanoita omat runosi.

Villa Vinkkelissä runoiltiin ja nautittiin taiteesta 22.2.2020 Anne Lukkarilan ohjauksessa.

Runoworkshop Sanoja ja Valokuvia

Orangit - Metsien miehet

28.1.2020

Valokuvaesitys Borneon sademetsän orangeista

Tule katsomaan kun Kaisa Sirén kertoo ja näyttää kuvia Borneon sademetsän orangeista. Metsänhakkuiden takia orankien elinolosuhteet ovat käymässä tukaliksi.

Oranki, valokuva Kaisa Sirén

Kirjeitä Kamchatkan karhuilta

3.12.2019

Valokuvaesitys Kamchatkan niemimaan karhuista

Syksyn kuvaesityksenä on valokuvia Venäjältä Kamchatkan niemimaan karhuista. Kaisa Sirénin valokuvissa nähdään miten karhut kalastavat lohta jokisuistoissa. Herkissä ja vauhdikkaissa kuvissa tulevat esiin karhujen eri ilmeet ja mielialat. Mukana on kuvia niin poikasista kuin isoista uroksista. Suomessa kuvataan karhuja paljon piilokojuista joiden läheisyyteen karhuja ruokitaan, mutta nämä kuvat ovat karhujen luonnolliselta ruokapöydältä, ei mistään kojusta vaan ihan rannalta. Parhaimmillaan karhut kulkivat jopa 3 metrin etäisyydeltä valokuvaajasta. Paikka on ainutlaatuinen maailmassa ja sinne on erittäin vaikea saada kuvauslupia.

Karhuja Kamchatkalla, valokuva Kaisa Sirén

Elämää Pingviininä

23.5.2019

Valokuvaesitys Etelämantereen sinivalkoisesta maailmasta

 

Etelämantereen mittakaava on aivan uskomaton ja vaikea hahmottaa. Vastaan purjehtivat jäävuoret ovat kilometrien pituisia, mereen laskevat jäätiköt satoja metrejä paksuja ja pingviinikolonnissa asuu tuhansia yksilöitä. Vuosikausia meressä pyörineet jäävuoret omaavat huikeita kuviointeja ja muotoja. Niiden alla leopardihylkeen on hyvä piiloutua pingviinejä metsästäessä.

Ja kaikki tämä on vaarassa ilmastonmuutoksen takia. Jäljet ja seuraukset näkyvät jo nyt.

Valkokulmapingviini, valokuva Kaisa Sirén

Sademetsän Siimeksessä

Kaisa Sirénin kuvia vuori- ja tasankomaagorilloista

Villa Vinkkelissä monta kertaa järjestetyssä "Gorillaillassa" pääsi valokuvaesityksen kautta tutustumaan Afrikan gorilloihin.

Kaksi eri maata; kaksi gorillalajia. Ensin Kongon tasavallassa Odzala Kokouan kansallispuistossa kuvaamassa läntisiä tasankomaagorilloja. Olimme syvällä viidakossa keskellä ei-mitään, alueella ei ollut mitään muuta kuin muutama kansallispuiston majoitusrakennus ja gorilloja.

 

Seuraavaksi Ruandan vuorigorillat Volcanoes-kansallispuistossa. Siellä asuu pienellä viljelyspeltojen saartamalla alueella kaikki maailman noin 1000 vuorigorillaa. 

Tasankomaagorilla, valokuva Kaisa Sirén

Matkalla jossain päin pohjoisessa 

Kaisa Sirénin luontokuvia Huippuvuorilta

Rovaniemen taiteiden yössä lauantaina 8.9.2018 oli mahdollisuus lähteä todella pohjoisiin tunnelmiin Kaisa Sirénin valokuvien myötä. Matka vei meidät aivan Huippuvuorten pohjoisosiin 80:lle leveyspiirille, jonne Sirén teki kuvausmatkan heinäkuussa 2018. Pitkän laivaristeilyn aikana seilattiin n. 1000 km ja vastaan tuli monta pohjoisen luonnon ihmettä; valtavat lintukolonnat, ylilihavat mursut, parrakkaat hylkeet, uskomattomat turkoosit jäävuoret, mereen päättyvät jäätiköt ja arktisen jääkentän kuningas, jääkarhu. Mutta ennen kaikkea koko matkan ajan seurana oli luonnon rikkumaton rauha ja ihmeellinen pohjoinen valo. Ja koska kyseessä oli Taiteiden yö,
lähdettiin reissun lopussa kohti impressionistista Huippuvuorten luontoa.

Jääkarhu Huippuvuorilla, valokuva Kaisa Sirén