Villa Vinkkeli

Taidegalleria

Vuopajantie 15, 96400 Rovaniemi

email: kuva(at)kaisasiren.fi

puh: +358-40-7769706

© 2019 Kaisa Sirén

Menneet tapahtumat

Sanoja ja Valokuvia

22.2.2020

Inspiroidu taidekuvista - Sanoita omat runosi.

Villa Vinkkelissä runoiltiin ja nautittiin taiteesta 22.2.2020 Anne Lukkarilan ohjauksessa.

Orangit - Metsien miehet

28.1.2020

Valokuvaesitys Borneon sademetsän orangeista

Tule katsomaan kun Kaisa Sirén kertoo ja näyttää kuvia Borneon sademetsän orangeista. Metsänhakkuiden takia orankien elinolosuhteet ovat käymässä tukaliksi.

Kirjeitä Kamchatkan karhuilta

3.12.2019

Valokuvaesitys Kamchatkan niemimaan karhuista

Syksyn kuvaesityksenä on valokuvia Venäjältä Kamchatkan niemimaan karhuista. Kaisa Sirénin valokuvissa nähdään miten karhut kalastavat lohta jokisuistoissa. Herkissä ja vauhdikkaissa kuvissa tulevat esiin karhujen eri ilmeet ja mielialat. Mukana on kuvia niin poikasista kuin isoista uroksista. Suomessa kuvataan karhuja paljon piilokojuista joiden läheisyyteen karhuja ruokitaan, mutta nämä kuvat ovat karhujen luonnolliselta ruokapöydältä, ei mistään kojusta vaan ihan rannalta. Parhaimmillaan karhut kulkivat jopa 3 metrin etäisyydeltä valokuvaajasta. Paikka on ainutlaatuinen maailmassa ja sinne on erittäin vaikea saada kuvauslupia.

Elämää Pingviininä

23.5.2019

Valokuvaesitys Etelämantereen sinivalkoisesta maailmasta

 

Etelämantereen mittakaava on aivan uskomaton ja vaikea hahmottaa. Vastaan purjehtivat jäävuoret ovat kilometrien pituisia, mereen laskevat jäätiköt satoja metrejä paksuja ja pingviinikolonnissa asuu tuhansia yksilöitä. Vuosikausia meressä pyörineet jäävuoret omaavat huikeita kuviointeja ja muotoja. Niiden alla leopardihylkeen on hyvä piiloutua pingviinejä metsästäessä.

Ja kaikki tämä on vaarassa ilmastonmuutoksen takia. Jäljet ja seuraukset näkyvät jo nyt.

Sademetsän Siimeksessä

Kaisa Sirénin kuvia vuori- ja tasankomaagorilloista

Villa Vinkkelissä monta kertaa järjestetyssä "Gorillaillassa" pääsi valokuvaesityksen kautta tutustumaan Afrikan gorilloihin.

Kaksi eri maata; kaksi gorillalajia. Ensin Kongon tasavallassa Odzala Kokouan kansallispuistossa kuvaamassa läntisiä tasankomaagorilloja. Olimme syvällä viidakossa keskellä ei-mitään, alueella ei ollut mitään muuta kuin muutama kansallispuiston majoitusrakennus ja gorilloja.

 

Seuraavaksi Ruandan vuorigorillat Volcanoes-kansallispuistossa. Siellä asuu pienellä viljelyspeltojen saartamalla alueella kaikki maailman noin 1000 vuorigorillaa. 

Matkalla jossain päin pohjoisessa 

Kaisa Sirénin luontokuvia Huippuvuorilta

Rovaniemen taiteiden yössä lauantaina 8.9.2018 oli mahdollisuus lähteä todella pohjoisiin tunnelmiin Kaisa Sirénin valokuvien myötä. Matka vei meidät aivan Huippuvuorten pohjoisosiin 80:lle leveyspiirille, jonne Sirén teki kuvausmatkan heinäkuussa 2018. Pitkän laivaristeilyn aikana seilattiin n. 1000 km ja vastaan tuli monta pohjoisen luonnon ihmettä; valtavat lintukolonnat, ylilihavat mursut, parrakkaat hylkeet, uskomattomat turkoosit jäävuoret, mereen päättyvät jäätiköt ja arktisen jääkentän kuningas, jääkarhu. Mutta ennen kaikkea koko matkan ajan seurana oli luonnon rikkumaton rauha ja ihmeellinen pohjoinen valo. Ja koska kyseessä oli Taiteiden yö,
lähdettiin reissun lopussa kohti impressionistista Huippuvuorten luontoa.