top of page

ke 29. toukok.

|

Zoom

Uudet tuulet valokuvauskurssi

Workshop jossa rakennetaan tarinankerronnallinen kuvasarja ICM-kuvilla

Rekisteröityminen on suljettu
Katso muita tapahtumia
Uudet tuulet valokuvauskurssi
Uudet tuulet valokuvauskurssi

Paikka & aika

29. toukok. 2024 klo 18.00

Zoom

Tietoa tapahtumasta

Kenelle:

Valokuvaajille, jotka haluavat oppia tarinankerrontaa ICM-kuvilla. ICM-kuvauksen perusteet on hyvä olla hallussa. Tämä ei ole ICM tekniikkakurssi eikä ICM alkeiskurssi. Useille heistä, jotka ovat jo käyneet kurssin, tämä on ollut yksiä ensimmäisiä kertoja tarinalisen kuvasarjan rakentamiseen.

Kurssin luonne:

Aloita kesä 2024 uusien tuulien alla ja opi rakentamaan tarinallinen kuvasarja luovia ja jopa abstrakteja valokuvia hyödyntäen.

Tämä on prosessipohjainen, mentorointiin perustuva kurssi, joka auttaa sinua löytämään oman taiteellisen polkusi alkupään. Kurssin voima ja anti perustuu mentorin osaamiseen, mutta myös koko ryhmän kollektiiviseen osallistumiseen ja palautekeskusteluihin. Tämä kurssi on hieman enemmän kuin valokuvauskurssi, eikä keskity ICM-tekniikkaan.

Kurssin lähtökohtana kukin valokuvaaja valitsee inspiraation lähteen, jonka inspiroimana alkaa rakentamaan omaa tarinaansa. Tämä prompt voi olla minkä tahansa taidemuodon edustaja, tai vaikka oman kotiympäristön puisto tai arkkitehtuuri.

Kurssiin sisältyy:

Kurssi koostuu kuudesta Zoom-palaverista, joiden kesto on 2–3 tuntia, osallistujien määrästä riippuen. Kurssin kokonaiskesto on 6 viikkoa. Zoom-palaverit tallennetaan jokaisen osallistujan käyttöön kahden viikon ajaksi.

Kurssi osallistaa kaikki mukanaolijat laajaan keskusteluun valokuvista ja kuvasarjoista sekä opettaa antamaan ja vastaanottamaan rakentavaa palautetta.

Saat itsellesi laajat suositusmateriaalit, inspiraation lähteistä sekä lukusuosituksista, jotka auttavat kuvasarjan rakentamisessa.

Kurssin lopuksi kaikkien kuvasarjoista koostaan nettinäyttely, joka on esillä artiskaisasiren.com -sivustolla kolmen kuukauden ajan.

Kurssin loputtua sinulla on työkalut ja kokemus:

Osaat kurssin jälkeen kuvata ja rakentaa omia kuvasarjoja ja projekteja omatoimisesti.

Kurssi on syväsukellus ICM maailmaan ja omaan luovuuteen. Opit tarinnallisten kuvasarjojen tuoman lisäarvon suhteessa yksittäisten kuvien näppäilyyn, sekä löydät oman taiteilijapolkusi alun.

Kurssilla opit kuratoimaan omia kuviasi ja hyödyntämään metodia tulevaisuuden projekteihin. Syvennät osaamistasi käyttää hyväksi muita taidemuotoja omien kuvien inspiraation lähteenä. Osaat reflektoida ja kriittisesti tarkastella omia projekti-ideoita sekä valokuvia. Osaat erottaa kuvasarjan heikoimman lenkin tai siihen kuulumattoman kuvan.

Opit miten yhden pitkäaikaisen teeman ympärillä työskentely vaikuttaa luovaan prosessiin ja ymmärtämään sen merkityksen omassa taiteellisessa kasvussa.

Kurssin vetäjä

Kaisa Sirén on ICM-valokuvauksen pioneeri ja kansainvälisestikin tunnettu ICM-valokuvaaja. Kaisalla on kuvajournalistin koulutus ja työkokemus yli 20 vuoden

ajalta. Viimeiset 10 vuotta Kaisa on keskittynyt ICM kuvaukseen ja omaan taiteelliseen ilmaisuun ICM kuvien avulla. Kaisa sekä osallistuu näyttelytoimintaan ja opettaa ICM-kuvausta.

Kaisa on ICMPhotomag Network -yhteisön sekä ICM Photo Academyn perustaja sekä vakituinen avustaja ICMPhotomag-lehdessä. Kaiken tämän lisäksi hän pitää taidegalleriaa kotikaupungissaan Rovaniemellä. Kaisa on valmis laittamaan kaiken osaamisensa likoon auttaakseen osallistujia. Kaisa on vetänyt aikaisemmin 10 tällaista kurssia kansainvälisille ryhmille. Tämä on ensimmäinen suomeksi toteutettava kurssi.

Minimi/maksimi osallistujamäärä: 6–8 henkeä

Kesto: 6 tapaamista, kesä-heinäkuu 2024 aikana

Aika: 29.5, 5.6, 19.6, 26.6, 3.7 ja 17.7 klo 18

Hinta: 299€ sis alv 24%

Ilmoittaudu ostamalla lippu alta sunnuntai 24.3.2024 mennessä.

Lisätietoa kuva@kaisasiren.fi

Liput

  • Uudet tuulet valokuvauskurssi

    Sinun ei tarvitse tulostaa tätä lippua tai näyttää sitä missään, saamme automaattisesti tiedon kun ostat lipun. Hinta sisältää alv 24%

    299,00 €
    Myynti on päättynyt

Yhteensä

0,00 €

Jaa tämä tapahtuma

bottom of page