top of page

Hannu Hautala: Metsän Poika
1.2-20.2.2022

juliste_hautala_pieni.jpg

Läpileikkaus luontokuvaajalegendan elämäntyöhön

Hannu Hautala on Suomen legendaarisin luontokuvaaja. Villa Vinkkelissä on mahtava mahdollisuus nähdä Hautalan luontokuvia kuuden vuosikymmenen ajalta.

​Hannu Hautala on luonnonsuojelija, kirjailija ja maamme luontokuvauksen todellinen grand old man. Metsän Poika-näyttely on läpileikkaus Hannu Hautalan elämäntyöstä kuudelta eri vuosikymmeneltä. Se kertoo vahvan tarinan suomalaisesta luonnosta, mutta myös yhden ihmisen intohimosta luontokuvaukseen. Hautalan myötä luontokuvaus on noussut merkittävään asemaan Suomessa, niin luonnon monimuotoisuuden puolustajana kuin taidemuotona. Hautala on ollut edelläkävijä ja visionääri joka on laittanut alulle muun muassa Suomen Luonnonvalokuvaajien yhdistyksen, Vuoden Luontokuva -kilpailun ja kirjan sekä Luontokuvafestivaalin. Metsän Poika-näyttely on osa suomalaista valokuvauksen historiaa ja jokaisen kuvan tilanne on avattu Hautalan pienen tarinan kautta.

Hannu Hautalan ensimmäinen luontokirja, Erämetsän elämää, ilmestyi vuonna 1968. Kirjan saama suosio ja sitä seurannut julkinen tuki mahdollisti Hautalan ryhtymisen päätoimiseksi luontokuvaajaksi. Vuodesta 1979 asti Hautala on asunut Kuusamossa lähellä parhaita kuvauspaikkoja. Hän on kuuluisa sekä Suomessa että ulkomailla ja on voittanut lukuisia palkintoja. Vuonna 2002 vihittiin Oulun Yliopiston kunniatohtoriksi. Vuonna 2021 80-vuotta täyttäneestä Hautalasta julkaistiin kaksi elämäntyökirjaa. 

Näyttelyn yhteistyökumppanina on Hannu Hautalan säätiö.

 

Ei avajaisia

 

Näyttely avoinna

TI - Pe 12-17 ja LA - SU 12 - 16

Vapaa pääsy

Näyttelyyn on turvallista tulla, talossa on tilaa pitää turvavälejä ja meillä on maskeja ja käsidesiä tarjolla. Tulethan vain terveenä.

 

008671_ice_pieni.jpg
_DSC5037.jpg
logo_900.jpg

Taiteen takana

 

13.2 pidimme Zoomin välityksellä Taiteen takana -tilaisuuden, jossa valokuvaaja Arto Komulainen ja gallerian omistaja, valokuvaaja Kaisa Sirén haastattelivat Hannua. Voit katsoa tallenteen siitä tästä:

bottom of page