top of page

Taideryhmä ArtILO: Moninaista
26.4.-15.5.2022

juliste_artilo_instagram-06.jpg

Taideryhmä ArtILO on pitkät perinteet omaava rovaniemeläisten kuvataideharrastajien ryhmä. ArtILO on perustettu vuonna 2005 kun ryhmän jäsenet tapasivat Lapin Yliopistolla kuvataideopiskeluiden parissa. Ryhmän jäsenet edustavat laajaa ikäryhmää ja monia ammattitaustoja, mutta jakavat kiinnostuksen ja ilon taiteen tekemiseen. Vuosien saatossa ArtILO on pitänyt useita näyttelyitä ja nyt avautuva Moninaista on jo ryhmän 13. iso ryhmänäyttely.

Moninaista-näyttelyssä yhteisenä teemana on elämää ajassa, sen moninaisuus, mielikuvamatkat, tunnelmat, värit, valot ja varjot, joita kukin jäsen kuvaa valitsemallaan tekniikalla. Omintakeisuuden sallivuus on ollut tekemisessä perusajatus. Yhdentoista taiteilijan teoksissa on laaja tekniikoiden kirjo ja mukana on ainakin akryylimaalauksia, piirroksia, kollaaseja, puutöitä, pastellimaalauksia ja sekatekniikalla toteutettuja töitä. Valtaosa teoksista on uusia ja varta vasten tähän näyttelyyn toteutettuja.

 

Näyttelyssä mukana olevat ArtILOn taiteilijat ovat: Ritva Heiskanen, Kristiina Hoikka, Ulla Hoikka, Eija-Riitta Hänninen, Maritta Jänkälä, Airi Kangas, Ritva Kuusisto, Merja Kuusisto, Martta Niemi, Eila Puhakka ja Raija Vanhamaa.

 

 

Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija Elina Hurtig.

 

Ryhmän jäsenten taiteeseen voi tutustua https://www.facebook.com/ArtILO.taidegalleria.

 

Tapaamisiin kevätnäyttelyssämme 26.4.-15.5.2022.

Näyttely avoinna ti-pe klo 12-17 ja la-su 12-16

 

Tervetuloa myös avajaisiin maanantaina 25.4 klo 18-20!

 

Lauantai 7.5 klo 14 Taiteen takana

Valokuvaaja ja taiteilija Kaisa Sirén haastattelee ArtILO- taideryhmän jäseniä teosten taustoista ja tarinoista. Käymme läpi niin inspiraation lähteitä, työskentelyprosesseja sekä ajatuksia taiteen tekemisestä yksin ja yhdessä sekä sen tärkeydestä. Tuletko sinä paikalle kokemaan ahaa-elämyksiä ja kysymään omat kysymyksesi taiteilijoilta?

Tilaisuuden kesto n 1,5 tuntia ja se on maksuton.

Ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen kuva@kaisasiren.fi

Näyttelyyn on turvallista tulla, talossa on tilaa pitää turvavälejä ja meillä on maskeja ja käsidesiä tarjolla. Tulethan vain terveenä.

bottom of page