top of page
Taideryhmä ArtILO: Moninaista
Vuodenjaaikojenvaihtuessa_korjattujuliste_RGB-min.png

Taideryhmä ArtILO on pitkät perinteet omaava rovaniemeläisten kuvataideharrastajien ryhmä. ArtILO on perustettu vuonna 2005 kun ryhmän jäsenet tapasivat Lapin Yliopistolla kuvataideopiskeluiden parissa. Ryhmän jäsenet edustavat laajaa ikäryhmää ja monia ammattitaustoja, mutta jakavat kiinnostuksen ja ilon taiteen tekemiseen. Vuosien saatossa ArtILO on pitänyt useita näyttelyitä ja nyt avautuva Moninaista on jo ryhmän 13. iso ryhmänäyttely.​

Moninaista-näyttelyssä yhteisenä teemana on elämää ajassa, sen moninaisuus, mielikuvamatkat, tunnelmat, värit, valot ja varjot, joita kukin jäsen kuvaa valitsemallaan tekniikalla. Omintakeisuuden sallivuus on ollut tekemisessä perusajatus. Yhdentoista taiteilijan teoksissa on laaja tekniikoiden kirjo ja mukana on ainakin akryylimaalauksia, piirroksia, kollaaseja, puutöitä, pastellimaalauksia ja sekatekniikalla toteutettuja töitä. Valtaosa teoksista on uusia ja varta vasten tähän näyttelyyn toteutettuja.

Näyttelyssä mukana olevat ArtILOn taiteilijat ovat: Ritva Heiskanen, Kristiina Hoikka, Ulla Hoikka, Eija-Riitta Hänninen, Maritta Jänkälä, Airi Kangas, Ritva Kuusisto, Merja Kuusisto, Martta Niemi, Eila Puhakka ja Raija Vanhamaa.

Näyttelyn on kuratoinut kuvataiteilija Elina Hurtig.

Ryhmän jäsenten taiteeseen voi tutustua https://www.facebook.com/ArtILO.taidegalleria.

bottom of page