top of page

Thierry Chevillard: Rhythm of Wilderness
16.11 - 5.12.2021

thierry_juliste_korjattu.jpg

Tietoja tapahtumasta

Thierry Chevillard syntyi Ranskassa 1967 ja muutti Suomeen 2014. Viettettyään 20 vuotta urheilu- ja kulttuurijärjestössä hän jätti työnsä kahdeksan vuotta sitten rakastuttuaan arktiseen luontoon. Hän opiskeli Tampereen lähellä eräoppaaksi. Thierry on aina ollut kiinnostunut valokuvauksesta, ja aloitti kuvaamisen 12-vuotiaana.

 

Minulla on aina ollut kamera mukana. Juuri oikean hetken vangitseminen on addiktoivaa ja joskus turhauttavaakin. Parhaat kuvani ovat ehkä niitä, joita en pystynyt ottamaan.

Tekniikalla ja kokemuksella on valokuvauksessa väliä vain jos ne antavat kuvaajalle vapauden ja mahdollisuuden keskittyä hetkeen. Pyrin välittämään katsojalle tunteet, joita tunnen katsoessani maisemaa tai eläintä.

Toisaalta käytän hyvin vähän aikaa kuvien muokkaamiseen. En koskaan leikkaa kuvia jälkikäteen, koska keskityn sommitelmaan kuvatessani. Muutan vain vähän valotusta. Jos asetusten säätämiseen kuluu enemmän kuin 5 minuuttia, alkuperäinen kuva ei ole tarpeeksi hyvä ja heitän sen pois.

 

Eräopas-ammattini ja valokuvauksen lisäksi haluan kiinnittää ihmisten huomion planeettamme tilaan ja luonnon monimuotoisuuden rajuun vähenemiseen. Voimme suojella vain asioita, joita ymmärrämme ja joista pidämme. Jos ihmiset jotka pitävät kuvistani kunnioittavat luontoa enemmän ja tekevät jotain sen säästämiseksi, olen onnistunut tavoitteessani.

 

Tämä näyttely on minulle mahdollisuus näyttää lempikuvani niiden tuhansien joukosta, joita olen ottanut. Haluan niitä esille, niiden ei ole tarkoitus vain lojua tietokoneeni kiintolevyllä. Haluan mahdollisimman monen ihmisen näkevän ja kokevan ne.

 

Suurin osa näyttelyn kuvista on värillisiä. Osan näyttelystä varaan kuitenkin mustavalkokuville, joissa taiteellisuus on tärkeämpää kuin halu näyttää totuudenmukaiselta.

 

Haluan myös korostaa yhtä Suomen kansallissymboleista; Laulujoutsenta. Tämä kahdesta syystä.

Koska rakastuin Suomeen ja se otti minut vastaan avosylin. Näiden kuvien kautta haluan osoittaa kiitollisuutta sydämeni maata kohtaan.

Ja koska tämä lintu on niin mahtava. Se muuttaa pohjoiseen (kuten minäkin muutama vuosi sitten) joka kevät pesiäkseen niinkin kaukana kuin Lapissa, jossa nyt asun. Se oli sukupuuton partaalla kunnes se suojeltiin. Se kuvastaa toivoa luonnon monimuotoisuuden puolesta. Jos lopetamme metsästyksen, luonto todistaa kestävyytensä. Tämän lisäksi joutsen on loputon inspiraation lähde.

 

-Thierry

 

Näyttely avoinna

TI - Pe 12-17 ja LA - SU 12 - 16

Vapaa pääsy

 

Avajaiset 15.11 klo 18

 

Taiteen takana

5.12 klo 14-16

Valokuvaaja Kaisa Sirén haastattelee Thierry Chevillardia hänen valokuvistaan. Tule kuuntelemaan mitä kaikkea on luontokuvien taustalla. Yleisö voi vapaasti kysyä kysymyksiä ja ottaa osaa keskusteluun. Ilmoittauduthan taiteen takana -tapahtumaan ennakkoon osoitteeseen kuva@kaisasiren.fi. Ei pääsymaksua.

WhiteTailedEagles_pieni.jpg
IMG_9675 CEP.jpg

Thierry Chevillard

bottom of page