top of page

Konstrundan ja Rovaniemi-viikko

Villa Vinkkelissä on avoimet ovet ja talo täynnä taiteilijoita 2. - 10.9.2023. Tervetuloa!

juliste_2023_pieni.jpg

Konstrundan 2.-3.9.2023 on tapahtuma jossa erilaiset taiteen ja käsityön ammattilaiset ympäri Suomen avaavat ovensa yleisölle. Rovaniemi-viikko jatkaa avoimia ovia heti seuraavana päivänä 4.9 alkaen.

Molempien tapahtumien aikana joka päivä talossa on monta eri taiteilijaa työskentelemässä. Tule seuraamaan taiteen syntyä. Lisäksi nähtävillä on kaikkien osallistuvien taiteilijoiden näyttely. Voit myös ostaa taidetta!

Tarjolla kahvia, teetä ja keksejä.

Paikalla olevat taiteilijat:

Päivi Lundvall ja Mirja Nuutinen

Päivi kuvaa luonnon tunnelmia luovasti ja ekspressiivisellä otteella. Mirja yhdistää kollaaseiksi maalauksensa, piirroksensa ja valokuvansa. Toisensa he haastavat visuaaliseen vuoropuheluun lähes päivittäin. Tapahtuman aikana Mirja ja Päivi tekevät yhteistyötä tietokoneen välityksellä.

Päivin ja Mirjan yhteinen Instagram Dialogue of Views

 

Sari Ravelin on Rovaniemeläinen akvarelli- ja akryylitaiteen harrastaja. Sarin maalausaiheet nousevat Lapin luonnosta, uusimmissa teoksissaan hän leikittelee abstraktilla tyylillä Lapin luonnon sävyillä. Talo täynnä taiteilijoita -tapahtuman aikana Sari on mukana maalaamassa akryylitöitä. Hän tekee useampaa työtä samaan aikaan, jolloin näkyy työskentelyn eri vaiheet.

 

Sari Vaari on vahvasti pohjoisen ihmiseksi juurtunut taiteilija. Hänet tunnetaan myös taiteilijanimellä Sarsal. Sarin työhuone sijaitsee Johannes Laurin käsityötalossa Rovaniemellä. Hän tekee työnsä sekatekniikalla.

Facebook

Marja-Leena Ervast tekee kokeilevaa taidepäiväkirjatyöskentelyä

 

Eila Puhakka tekstiilimuotoilua muun muassa poronnahasta.

 

Kikka Yli‐Penttilä on hopeakorusuunnittelija, joka saapuu Turusta tekemään upeita koruja hopealangasta. Kikkan ohjauksessa voit myös luoda itse omat korvakorusi.

Instagram

 

Mari Riikonen työskentelee tällä hetkellä erilaisten grafiikan tekniikoiden, valokuvauksen ja keramiikan parissa. Hänen taiteessaan näkyvät luonto- ja ympäristöteemojen lisäksi erilaiset ihmisen mieltä ja olevaisuutta käsitttelevät pohdinnat.

Instagram

Laura Haapamäki on graafinen suunnittelija ja kuvittaja joka tekee kuvituksia tietokoneella Photoshop-ohjelmalla. Talo täynnä taiteilijoita -tapahtuman aikana voit tulla katsomaan kuinka Laura tekee tietokoneella kuvan ihan tyhjästä.

Lauran kotisivu

 

Kaisa Sirén ottaa luovia valokuvia ICM-tekniikalla, joka tulee sanoista Intentional Camera Movement, eli kameran tarkoituksellinen liikauttelu. Kuvista tulee yllättäviä ja unenomaisia ja tunnelmallisia.

Kaisan kotisivu ja Instagram

Reetta-Kaisa Parviainen on opintiellä taiteilijaksi Milan Art Instituutin kautta. Hän on utelias kokeilemaan uusia materiaaleja ja pintoja öljyväristä sekatekniikkaan. Kierrätettävät materiaalit  kiinnostavat  taulunpohjina. 

Instagram

Aukioloajat joka päivä 2. - 10.9 klo 11-17, ei pääsymaksua

Lue lisää Konstrundanista

Lue lisää Rovaniemi-viikosta

kalenteri_pieni.jpg
bottom of page