top of page

Pirjo Jaukkuri & Juhani Syväoja: Sadunhohtoisin siivin
8. - 27.3.2022

juliste-Roi_oikea_aika_pieni.jpg

Valokuvanäyttelyn kuvat kertovat eläin- ja maisemakuvin siitä kaikkein kauneimmasta, joka ympäröivässä tavanomaiseksikin uskotussa luonnossa on läsnä ainakin hetkittäin. Kuvat eivät ole syntyneet ohikulkumatkoilla kuvauskohteita etsien, vaan tutustumalla pitkään tuttuihin kuvauspaikkoihin ja odottamalla oikeaa hetkeä. Joskus tilanne on voinut olla nopea ja yllättäväkin, mutta silloinkin kuva on kuvattu samojen esteettisten arvojen perusteella. Pirjo Jaukkuria ja Juhani Syväojaa yhdistää herkkyys tunnistaa ja löytää se hetki, jolloin eläin tai maisema näyttäytyy melkein sadunhohtoisena. Pirjo löytää kuviinsa puhuttelevan herkkyyden yksittäisestä linnusta, kasvista tai muusta kohteesta rajatussa ympäristössään, Juhani useimmiten laajemmasta maisemasta. Molemmille on ominaista esittää kuvaamansa kohteet jopa korostetun kauniina.

 

Pirjo kuvaa enimmäkseen Oulun seudulla, Juhani Tornionlaaksossa ja Tunturi-Lapissa. Molemmat valokuvaajat edustavat Suomen Luonnonvalokuvaajia.

Näyttelyn kuvat löytyvät myös Pirjon ja Juhanin verkkoportfoliosta.

 

Näyttely koostuu isokokoisista valokuvista, jotka on kuvattu vuosina 2014-2021.

 

Aukioloajat ti-pe 12-17 ja la-su 12-16

Tervetuloa avajaisiin 7.3.2022 klo 18!

 

27.3 klo 14 Taiteen takana

Kaisa Sirén haastattelee Juhani Syväojaa ja Pirjo Jaukkuria kuvien taustoista. Tule kysymään kysymyksesi kuvaajilta! Tilaus on maksuton, mutta ilmoittaudu ennakkoon osoitteeseen kuva@kaisasiren.fi

Näyttelyyn on turvallista tulla, talossa on tilaa pitää turvavälejä ja meillä on maskeja ja käsidesiä tarjolla. Tulethan vain terveenä.

bottom of page