top of page
Heidi Rannisto-Jolma:
Satumaista - Siivet

16.11.−5.12.2020

ti - pe klo 13-18 la - su 12-16

Villa. Sekatekniikka. Tekstiili. Esineet. Rakentelu. Kokeilu. Valokuva. Maalaus. Paperi.

Kaikkea tätä on mukana näyttelyssäni ”Satumaista – Siivet” Villa Vinkkelissä Rovaniemellä 16.11.−5.12.2020. Mistä on elämän voima ja ilo tullut? Mikä on auttanut vastoinkäymisiä kohdatessa? Luova työ, taidetyö, käsityö, kohtaaminen. Taide on elämää, elämä on taidetta. Jos johonkin genreen haluaisin tekemiseni sijoittaa, niin olkoon se ITE – itse tehty elämä.

Kertoa elämästä - rakkaudesta, perheestä, saduista ja tarinoista, juurista ja ystävistä - hauskalla tavalla, luovasti ja ilon kautta on tavoitteeni. Toki vakavia asioitakin on. Valoa ei ole ilman varjoa.

Näyttely on omistettu perheelleni ja ystävilleni ja juhlin tällä tavalla myös kasvamistani ja selviytymistäni elämän aallokoissa – On ystävyys kultainen ketju: joka rengas on ystävä. Ja kalleimman korun lailla kannan tätä käätyä… Ja se ystävyyden ketju on autuas, kultainen. Se sitoo vuodesta toiseen sydämeen sydämen. Helen Steiner Rice (1900−1981) on hienosti runoillut ystävyyden voimasta.

Kiitos. Kiitos. Kiitos.

Pello, 1.3.2020

Heidi Rannisto-Jolma

Heidi Rannisto-Jolma on syntynyt 1964 Helsingin maalaiskunnassa, jota nykyään Vantaaksi kutsutaan. Hän on ensiksi syntynyt kaksonen ja imenyt kulttuuria suoniinsa jo pienestä pitäen. Hän muutti pohjoiseen 1999 ja asuu nykyään Pellossa. Heidillä on kolme poikaa (1991, 2003 ja 2004 syntyneet) ja aviomies Heikki.

 

Heidin ensimmäinen ja pisimpään kestänyt rakkaus on syntynyt kirjoihin, tarinoihin, satuihin ja niistä hän saa voimaa ja iloa, edelleen. Noin vuonna 2000 syntyivät ensimmäiset kokeilut villan parissa. Heidi on koettanut käsityöyrittäjyyttä, mutta kokee itsensä enempi taiteilijaksi, uniikkijuttujen tekijäksi. Hän suhtautuu taiteilijuuteen iloisesti ja hänelle on itse tekeminen, luominen, prosessi on usein tärkeämpää kuin lopputulos. Toki lopputulos on tärkeä, mutta eri tavalla kuin prosessi.

 

​Heidi on tehnyt viime vuodet työtä kääntäjänä, freelance-kirjoittajana, oppaana, käsityöläisenä, vähän myös hyvinvointityötä... sekalaiset kuviot, joissa ehkä kuitenkin jonkinlainen punainen lanka. Hän kokee olevansa kielen, kulttuurin ja käsityön sekatyöläinen, jolla on taiteilijan identiteetti.

 

​HeiDisain Arts&Crafts on Heidin tuotemerkki. Nimi on muodostettu etunimestä "Heidi" ja sanasta  "disain" (>design). HeiDisainin palvelut ovat yksilöllisiä ja muotoiltavissa asiakastarpeen mukaan. Sen peruspilarit ovat käsityö ja taide sekä kirjoittaminen ja kielipalvelut. Heidi kirjoittaa Instagrammissa taiteesta nimellä @artloversbrilliantday (englanniksi) ja omasta taiteestaan nimellä @heidi_rannistojolma (suomeksi).

Näyttely avoinna 16.11.−5.12.2020, ti - pe 13-18 ja viikonloppuisin kello 12-16. Tervetuloa myös avajaisiin 16.11!

Taideteos Heidi Rannisto-Jolma: Saahan sitä vähän leikkia
Taideteos Heidi Rannisto-Jolma: Elämänkaari

Heidi Rannisto-Jolma: Saahan sitä vähän leikkiä

Heidi Rannisto-Jolma: Elämänkaari

Katso lisää näyttelyn teoksia tässä slideshowssa:

bottom of page